Hrvatski radio

Radio Osijek

Anušić: Fondovi Europske unije su da ih koristimo i razvijamo projekte

09.11.2017.

12:38

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Ivan Anušić sa suradnicima održao je sastanak Koordinacije jedinica lokalne samouprave, gradonačelnika i načelnika Osječko-baranjske županije. Sve više općina i gradova sudjeluje u projektima .

Koordinacija je redovan način komunikacije s načelnicima i gradonačelnicima i sa svim lokalnim samoupravama u Osječko - baranjskoj županiji, rekao je župan Ivan Anušić te dodao da se jednom mjesečno sastaju kako bi razgovarali o problemima. Puno stvari se ne riješava i nije riješeno samo zato što ne postoji dobra komunikacija. Postoje načini i modeli kako Županija može posredovati prema ministarstvima, agencijama i institucijama koje trebaju nužno rješavati probleme lokalnih samouprava. U većini projekata Županija sudjeluje financijski, administrativno ili logistički. I danas će se razgovarati o brojnim temama gdje će službe Županije dati objašnjenje o novostima u Zakonu o financiranju. prostornom planiranju i u HBOR-u. Sve to koristi načelnicima i gradonačelnicima da prate natječaje, a na taj način podižemo kvalitetu općine, grada i Županije, naglasio je župan Ivan Anušić. Danas se razgovaralo o novim zakonima prostornog planiranja i građenja, kreditnoj liniji HBOR-a, projektima koje financira Županije i o projektima koji se trebaju financirati sredstvima Europske unije. Također se razgovaralo o implementaciji projekta školska prehrana za svu djecu koja se počinje realizirati 1. siječnja 2018. i svim temama koje su predložili načelnici i gradonačelnici.
Fondovi Europske unije su zbog nas, da ih koristimo i razvijamo projekte, rekao je župan Anušić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.