Hrvatski radio

Radio Osijek

Anušić protiv prebacivanja nogometne utakmice iz Osijeka

20.09.2017.

16:00

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić reagirao je danas na najavu kako bi nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Finske, zakazana za 6. listopada ove godine, mogla biti premještena iz Osijeka u Rijeku i to zbog lošeg nogometnog terena u Gradskom vrtu.

"Najava o preseljenju posljednje domaće kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP u Rusiji iz Osijeka na najvjerojatnije riječki stadion iznenadila je nogometnu publiku Slavonije i Baranje. Osječki stadion Gradski vrt do sada je bio „sretna podloga“ za reprezentacijske utakmice jer Hrvatska u srcu Slavonije nikada nije izgubila ni jednu utakmicu. Iskustvo nam govori i kako osječki stadion preplavi snažan nacionalni naboj, a pune tribine i vatrena publika uvijek su igrač više kada igra hrvatska reprezentacija", ističe u današnjem priopćenju osječko-baranjski župan Anušić koji je pozvao HNS da ostane pri unaprijed najavljenom te da se sraz dviju reprezentacija održi u Gradskom vrtu.

"Na osječkom su se stadionu i do sada, unatoč kišama igrale utakmice uz podršku punih tribina i smatram kako kiša, koja i danas pada u većem djelu Hrvatske, nije objektivan razlog za oduzimanje domaćinstva Gradu na Dravi. Ako ćemo se i ravnati prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, kiša nije najavljena cijeli tjedan uoči utakmice. Vjerujem kako će Hrvatski nogometni savez uvažiti navijače s istoka Hrvatske koji su svaki put do sada pokazali kako se srcem navija za svoju reprezentaciju i siguran sam kako će Hrvatska u Osijeku nastaviti dosadašnji pobjednički niz", zaključio je župan Ivan Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.