Hrvatski radio

Radio Osijek

Anušić protiv smjene Nataše Tramišak, nije protiv Vlade

13.01.2023.

12:55

Autor: HRT Radio Osijek

Ivan Anušić

Ivan Anušić

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Osječko-baranjski župan i potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić u današnjoj je izjavi novinarima ponovio da se ne slaže sa smjenom ministrice Nataše Tramišak i da je to bilo nepotrebno ali i da je predsjednik Vlade taj koji bira svoje suradnike te da neće rušiti stranku.

Anušić ponavlja da je glasao protiv smjene ministrice Tramišak, zašto je smijenjena, kaže, pitanje je za premijera ali i odgovara da neće rušiti stranku čiju je županijsku organizaciju od 2014., kada joj dolazi na čelo, digao iz pepela. Na novinarsko pitanje,  odgovara da nije reterirao, na predsjedništvu stranke glasovao je protiv da se rekonstrukcija Vlade napravi tako da se smijeni ministrica Tramišak. Za javnost bi bilo zanimljivo da mi sada krenemo rušiti Vladu i otkazivati povjerenje Vladi u Saboru, no ja to napraviti neću-rekao je Anušić. Kada je 2014. preuzeo županijsku organizaciju HDZ-a, HDZ je ovdje bio u pepelu kao stranka. Za ovih osam godina vratili smo se i na razinu županije, kao stranka, i prvi put u povijesti osvojili vlast u gradu Osijeku. Osam mandata na zadnjim parlamentarnim izborima pokazuje da smo u dobrom smjeru vodili HDZ. Neću sve to urušiti preko noći, jer bi upravo to bio interes nekoga, da to napravimo i onda završimo van stranačke organizacije. Ja to neću napraviti- izjavio je Anušić. Na pitanje o međusobnom povjerenju s premijerom Plenkovićem odgovara da, ako premijer nema povjerenje u njega, spreman je odstupiti s mjesta potpredsjednika stranke, ali iz razgovora je zaključio da to povjerenje nije upitno. Bivša ministrica Tramišak će u Sabor ali su joj otvorena i vrata Županije, potvrdio je Anušić.

Ivan Anušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.