Hrvatski radio

Radio Osijek

Anušić: Smjena Tramišak neće usporiti EU projekte u Osječko-baranjskoj županiji

26.01.2023.

14:48

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Anušić: Smjena Tramišak neće usporiti EU projekte u Osječko-baranjskoj županiji

Anušić: Smjena Tramišak neće usporiti EU projekte u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: OBŽ / -

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako nedavna smjena Nataše Tramišak s dužnosti ministrice regionalnog razvoja i EU fondova neće usporiti realizaciju EU projekata u ovoj županiji. Odgovarajući na više vijećničkih upita o mogućim posljedicama smjene Nataše Tramišak na realizaciju EU projekata, kazao kako se to neće odraziti na njihovu provedbu.

„Smjena Nataše Tramišak dogodila se odlukom premijera Plenkovića koji je tu odluku obrazložio tvrdnjom da nije bilo povjerenja, što je meni bilo više nego dovoljno, a i njoj, i sada je ta priča iza nas”, dodao je.

Podsjeća kako su Partnerskim sporazumom s Europskom komisijom, koji je među prvima u EU dogovorila upravo Nataša Tramišak,  definirana sredstva iz financijske perspektive od 2021-2027 godine, i taj okvir je zadan.

„Ako se on bude mijenjao, to ćemo znati, svakako nećemo dopustiti da se mijenja na štetu Slavonije ili nekog drugog dijela Hrvatske”, rekao je Anušić.

Smatra kako se Vlada i njezini ministri u javnosti stalno promatraju po načelu tko je odakle došao. „Po meni svi ministri mogu biti iz jednog sela u Istri, svejedno mi je, ako će ti ministri raditi u korist, ali ne samo toga sela ili samo Istre, nego cijele Hrvatske, jer  to je zadatak svakog ministra u svakoj vladi”, izjavio je osječko-baranjski župan.

Ističe kako su brojni projekti u županiji već realizirani sredstvima EU fondova, da su započeti projekti u realizaciji, i nitko ih ne može  zaustaviti ili poništiti, a da od svakog ministra očekuje isti pristup problemima u svim dijelovima Hrvatske. Siguran je da će to tako i biti.

„Usporiti se neće apsolutno ništa, mi i dalje radimo svoje, a ako nešto ipak bude usporeno, vjerujte da ja ću to prvi reći”, poručio je Anušić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.