Hrvatski radio

Radio Osijek

Anušić: "Stvari se kreću prema boljem"

09.04.2020.

11:25

Autor: Radio Osijek//TM

Anušić: "Stvari se kreću prema boljem"

Anušić: "Stvari se kreću prema boljem"

Foto: - / -

U protekla 24 sata na temelju testiranja 166 uzoraka samo je jedan nalaz bio pozitivan na koronavirus. U Osječko-baranjskoj županiji ukupno su zaražene 102 osobe. Među zaraženima su i četiri medicinska djelatnika.

"Na respiratoru su četiri osobe, a stanje jednog pacijenta je bolje, pa je skinut s respiratora. Četiri osobe su izliječene. U samoizolaciji je 301 osoba, od kojih je 21 medicinski djelatnik", izvijestio je župan osječko-baranjski Ivan Anušić na redovitoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite te je dodao kako dr. Ljiljana Perić, v.d. predstojnica Klinike za infektologiju, bez obzira na bolest i dalje sudjeluje i pomaže u borbi protiv pandemije te joj je zaželio brz oporavak.
''Stvari se kreću prema boljemu, imali smo preko 1000 ljudi u izolaciji sada ih imamo 300, nemamo velik porast broja zaraženih, imamo smanjenje broja oboljelih već nekoliko dana, na respiratoru se također nalazi manji broj ljudi, a tako moramo i dalje ostati u istome trendu i držati se svih naputaka'', rekao je Anušić.
Kako bi se rasteretio sustav e-propusnica, a građanima omogućila dostupnost uslugama koje sve općine nemaju, uskoro se očekuje podjela županije prema starim općinama (Valpovština, Đakovština, Miholjština, Našički kraj, Grad Osijek i Baranja.). "Nadam se da će se to realizirati uskoro", istaknuo je župan te 
je izvijestio i kako su danas prema svim pravilima koje su odredili epidemiolozi otvorene tržnice. Istodobno je gradove i tvrtke koje gospodare tržnicama zamolio da i dalje komuniciraju te omogućavaju što bolji pristup kupcima i proizvođačima.

U samoizolaciji je na području cijele županije 301 osoba, a ako se zna da je taj broj bio i preko tisuću, onda možemo reći da se stvari kreću prema boljem, rekao j"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.