Hrvatski radio

Radio Osijek

Aplikacijom "Moj Unikom" sve usluge na dlanu

11.05.2023.

15:11

Autor: Krunoslav Inhof

Predstavljanje aplikacije "Moj Unikom"

Predstavljanje aplikacije "Moj Unikom"

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Informativno-edukativna aplikacija "Moj Unikom" gradske komunalne tvrtke dostupna je na svim platformama, a korisnicima će omogućiti brojne mogućnosti. Od plaćanja računa bez naknade pa sve do virtualnog "čarobnjaka za otpad".

Galerija
Predstavljanje aplikacije "Moj Unikom", Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Predstavljanje aplikacije "Moj Unikom", Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekPredstavljanje aplikacije "Moj Unikom", Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

"Moj Unikom" najnovija je aplikacija za mobitele i računala gradske komunalne tvrtke koja je na raspolaganju svim korisnicima. Kako je istaknuo direktor Unikoma Igor Pandžić pružit će brojne mogućnosti: "Aplikacija prvenstveno nudi edukaciju građana, raspored odvoza otpada, informacije o vrstama spremnika i najbližim reciklažnim dvorištima, karticu za reciklažno dvorište, naručivanje Unikomovih usluga poput naručivanja ili pranja spremnika, čarobnjak za otpad, plaćanje računa bez naknade, i drugo. Personalizirana je i izravno povezuje korisnike s Unikomom, a pomaže građanima u odvajanju otpada", rekao je direktor Unikoma Pandžić i dodao kako je aplikacija napravljena u sklopu Projekta edukacije građana o odvajanju otpada, vrijednosti 60.000 eura od kojih je 40% sufinancirao Fond za zaštitu okoliša. Uz lakši pregled i korištenje usluga Unikoma, krajnji je cilj aplikacije, ali i cijelog projekta, do 2025. godine ostvariti 55% odvajanja otpada što ne bi trebalo biti teško jer je tijekom prošle i pretprošle godine već premašeno 50%.


Zamjenik osječkoga gradonačelnika Dragan Vulin dodao je kako aplikacija "Moj Unikom" pokazuje put kojim će krenuti sve gradske tvrtke: "Unikomova je iznimno dobra i kvalitetna, te je primjer kako će izgledati aplikacije za druge tvrtke u gradskom sustavu. Ona je jedan od modula puno šire aplikacije i pokazatelj puta kojim idemo. Konačni nam je cilj u narednom razdoblju da sve gradske tvrtke imaju svoju aplikaciju ove razine kvalitete, a na kraju da postoji jedna jedinstvena gradska aplikacija koja bi obuhvatila sve usluge i te komunikaciju s Gradom Osijekom." Aplikaciju za jedno domaćinstvo na svojim mobilnim uređajima mogu koristiti svi ukućani, a moguće je i upravljati podacima više kućanstava unutar jedne aplikacije. Izradila ju je osječka softverska tvrtka Gauss Development, preuzimanje i korištenje je besplatno i dostupna je na svim platformama.

Galerija
Igor Pandžić, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Dragan Vulin, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekPredstavljanje aplikacije "Moj Unikom", Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Igor Pandžić

Dragan Vulin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.