Hrvatski radio

Radio Osijek

Arnold i Paun u HNS-u, Vrdoljak želi da stranka bude lider novih politika

08.12.2017.

13:12

Autor: Hina/Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do sada nezavisni vijećnici Općine Čepin Dražen Arnold i Tanja Paun postali članovi HNS-a, a kandidat za predsjednika stranke Ivan Vrdoljak napomenuo kako HNS treba biti lider novih politika, iz kojih se moraju isključiti ideološke podjele, a uključiti čovjeka, kao fokus bilo kakve politike.

Kandidat za predsjednika Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak napomenuo je danas u Osijeku kako HNS treba biti lider novih politika, iz kojih se moraju isključiti ideološke podjele, prazne političke fraze te natjecanje za trenutni stranački rejting, a uključiti čovjeka, kao fokus bilo kakve politike. Istaknuo je to na konferenciji za novinare organiziranoj u povodu prelaska u HNS, do sada nezavisnih vijećnika Općine Čepin Dražena Arnolda i Tanje Paun. Tom je prigodom Arnold istaknuo kako su se na ovaj korak odlučili jer kao nezavisni članovi nisu mogli puno toga učiniti za svoju Općinu Čepin: "Kolegica i ja dolazimo u dobar tim. Tim koji zna što je kohezija. Tim sa iskustvom, tim sa energijom. U HNS-u se u proteklo vrijeme stvorila jedna jaka ekipa, koja očito da zna i koja može. Očito je i da se ova ekipa bori za naš kraj i stoga želimo biti dio ove uspješne ekipe", rekao je Arnold.

Ivan Vrdoljak je dodao kako je ovo početak prepoznavanja HNS-a kao lidera takvih novih politika, koje moraju zamijeniti stare politike, predstave i ekscentrične situacije, koje odvajaju ljude od odgovornog dijela političkih struktura, koje su zadužene, ne da pričaju o koalicijama i stranačkim rejtinzima, nego da realiziraju projekte: "Ja sam uvjeren da ovaj početak procesa prepoznavanja Hrvatske narodne stranke kao političke moderne stranke koja uvodi nove političke paradigme bez ideologija, bez predstava u politici, nego dovodimo do konkretnih rezultata. Ona počinje danas u Osijeku i bit će kontinuiran proces u sljedećih mjeseci i godina i perspektiva Hrvatske narodne stranke isključivo o tome ovisi. Ovisi o rezultatima našim u Vladi i prepoznavanju naše stranke kao stranke koja donosi konkretan rezultat svakom čovjeku", rekao je Vrdoljak.

Na pitanje novinara ulazi li u Vladu, Vrdoljak je odgovorio da ministri Predrag Štromar i Blaženka Divjak rade odličan posao, što su pokazali svojim rezultatima te kako ne vidi razloga da bi bilo tko, pa i on osobno, zbog osobnih ambicija imao pravo to mijenjati: "Više bih volio da pričamo o tome što su prioriteti politike HNS-a idućih godina, a kada dođu izbori, onda ćemo se potvrđivati kod građana jesmo li dobro radili i komunicirali. Prerano je govoriti o bilo čemu, a moja je želja da HNS, kao predstavnik građansko-liberalnog centra, bude prepoznat kao alternativa onima koji i dalje sjede u rovovim ideloških podjela", odgovorio je Vrdoljak na pitanje hoće li HNS na iduće izbore izlaziti samostalno ili s nekim u koaliciji.

Nije želio komentirati novinarske upite o politici Vlade prema Haaškom sudu te tzv. "aferu paketići" koja se povezuje s ministricom Nadom Murganić, kazavši kako će "sve ostale teme vrlo brzo doći na stol nakon izbornog sabora HNS-a 17. prosinca".

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.