Hrvatski radio

Radio Osijek

Asfaltirane ulice u Briješću

23.06.2022.

14:30

Autor: HRT Radio Osijek

Šetnja novim asfaltom

Šetnja novim asfaltom

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima u Briješću je obišao završene radove na asfaltiranju dviju ulica i najavio nova ulaganja u Mjesni odbor Cvjetno

"U ovoj godini Grad Osijek izdvojio je 27 posto više sredstava za izgradnju i uređenje nogostupa i kolnika u Cvjetnom naselju", rekao je gradonačelnik obišavši Tihu i Zelenu ulicu u Briješću koje su do sada bile makadamske ceste. Cvjetno naselje jedno je rijetkih mjesnih odobra u kojima broj stanovnika raste, a "posebno raduje da je riječ o mladim obiteljima s djecom", izjavio je Radić, te najavio izgradnju novog dječjeg vrtića. Naime, na Nacionalni plan oporavka i otpornosti Osijek je prijavo izgradnju tri vrtića od kojih je jedan i u tom mjesnom odboru. Gradonačelnik je najavio dodatno proširenje vrtićke infrastrukture u Osijeku. "Iako je u ovoj godini upisano 251 dijete više nego u prošloj godini, želja nam je upisati svu djecu čiji roditelji to žele", rekao je Ivan Radić.  

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Antnonio Lozančić, pohvalio je dosadašnju suradnju gradske uprave i gradskih četvrti čiji predstavnici kandidiraju svoje prioritete kao što su to napravili s asfalitiranjem dviju ulica u Briješću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.