Hrvatski radio

Radio Osijek

Aurel Benović u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu

24.02.2023.

07:44

Autor: HRT/Radio Osijek

Aurel Benović i Vladimir Mađarević

Aurel Benović i Vladimir Mađarević

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Aurel Benović izborio je finale partera na Svjetskom kupu u Cottbusu. Na startu sezone u nevjerojatno jakoj konkurenciji, koju su mnogi nazvali „malim Svjetskim prvenstvom“, Osječanin je subotnje finale osigurao s 4. ocjenom (14.000) među čak 52 parteraša i na najbolji mogući način otvorio lov na Svjetsko prvenstvo, ali i Olimpijske igre u Parizu.

Filip Ude kvalifikacije je završio na 16. mjestu konja s hvataljkama (13.833; startna ocjena 5.8), a njegov klupski kolega iz GK MZ Macana, Marko Sambolec na 19. s 13.766 (start 5.8) na istoj spravi. Riječanin Marko Jovičić zauzeo je 45. mjesto (11.633; start 5.1) na parteru.

Aurel je u kvalifikacijama išao start 6.3 što je treći najjači start među 52 vježbača na parteru.

„Nisam baš nešto pretjerano zadovoljan, početna ocjena je bila 6.3, odradio sam od početka do kraja, ali bilo je tu dosta greškica. Konačna ocjena je 14.000, ušao sam u finale kao 4. i mogu reći da sam zadovoljan s tim činjenicama i što imam priliku popraviti svoju izvedbu. Nadam se da će to u finalu biti puno bolje odrađeno. Danas sam bio malo pod pritiskom i tremom, prvo natjecanje prvog dijela sezone, još smo svi i pod stresom i jako tužni zbog tragedije koja se dogodila našem predsjedniku Saveza Mariju Možniku. Iako vježba nije bila najbolje odrađena, ovaj ulazak u finale, a vjerojatno i drugi dečki koji će odraditi svoje vježbe, posvetiti će ovo natjecanje njemu“.

Danas u lov na finale od 16:30 će olimpijsko srebro na preči Tin Srbić te Aurel Benović na preskoku. „Nadam se da ću što bolje odraditi oba skoka, a ako to uspijem, mogu očekivati i finale na preskoku“.


Poslušajte i izjavu.

Aurel Benović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.