Hrvatski radio

Radio Osijek

Auxilium: "Slavonska noć" u Zagrebu, "Čini dobro" u Osijeku

30.01.2015.

11:39

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Auxilium osmislila je "Slavonsku noć" u Histrionskom domu u Zagrebu kojom će obilježiti osnutak zagrebačke podružnice, a u Osijeku nastavlja akciju "Čini dobro darujući krv" u gradskoj četvrti Novi grad.

Udruga Auxilium osmislila je "Slavonsku noć" u Histrionskom domu u Zagrebu, na kojoj će se, uz tamburaše, moći kušati autohtona slavonska jela i pića.. U kulturnom dijelu programa Slavonske noći bit će premijerno prikazana drama «260 dana» u produkciji HNK Osijek. Tim će događajem obilježiti osnutak podružnice udruge u Zagrebu, a prvi im je projekt, kako nam je prekao predsjednik, Marijan Gubina, osnutak prihvatne kuće za roditelje čija su djeca na liječenju u zagrebačkim bolnicama.

U Osijeku pak pozivaju građane da se pridruže udruzi AUXILIUM, Crvenom križu Osijek, Prehrambeno tehnološkom fakultetu , Odjelu za transfuzijsku medicinu KBC Osijek, Domu-u za odgoj djece i mladeži Osijek, II gimnaziji Osijek,Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek,Udruzi ZDRVO TRČANJE, Forumu mladih SDP-a Osijek i mnogobrojnim filanatropima od 15 do 19 sati u prostorijama udruge AUXILIUM/gradske četvrti Novi grad Osijek, (robna kuća Sjenjak), Sjenjak 133, Osijek u provedbi humanitarne tradicionalne  akcije "Čini dobro darujući krv" odričući se bona za topli obrok za potrebite.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.