Hrvatski radio

Radio Osijek

Auxilliumova humanitarna akcija

24.12.2015.

11:52

Autor: Ksenija Zelenić/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječka humanitarna udruga "Auxilium" i gradska četvrt Novi grad u četvrtak su u Osijeku organizirali humanitarnu akciju za pomoć socijalno ugroženim obiteljima iz te četvrti, a akciju je podržao i gradonačelnik Ivica Vrkić.

Predsjednik ove gradske četvrti Ivan Karalić rekao je da je to četvrta humanitarna akcija, u kojoj je za 50 socijalno ugroženih obitelji podijeljena riba te poklon-paketi prehrambenih i higijenskih proizvoda.
Predsjednik udruge "Auxilium" Marijan Gubina kazao je kako se humanitarnom akcijom, u vrijeme Božića, skreće pozornost na ljude u potrebi, da bi se kod građana potaknula senzibiliziranost za taj problem jer, poručio je,  Osijek "može biti grad bez gladi". 
Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je da država, lokalna zajednica i nevladin sektor, barem u vrijeme Božića, trebaju stvoriti uvjete za radosni doček toga blagdana, "za one koji imaju, i koji nemaju".
U ovom divljem kapitalizmu mi političari smo krivi što materijalna podloga za otprilike jednake i pravedne životne uvjete nije dostupna svima, posebice nezaposlenima. 
Ova akcija je dobra poruka, ali to nije dovoljno, i svi moramo učiniti puno više na podizanju materijalne osnove te stvaranju uvjeta građanima da mogu sami zaraditi i tek tada ćemo biti sretno i zadovoljno društvo, poručio je Vrkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.