Hrvatski radio

Radio Osijek

Babina Greda - učenici se vratili u školu

16.01.2017.

11:37

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svih 314 učenika Osnovne škole Mijata Stojanovića iz Babine Grede tek je danas prvi put u ovoj školskoj godini sjelo u klupe u vlastitoj školi .

Zbog neizgrađene sportske dvorane na čijem mjestu godinama zjapi 6 metara duboka jama koja je zaprijetila statici škole, učenici su cijelo prošlo polugodište putovali na nastavu u obližnja mjesta. Iako radovi na izgradnji sportske dvorane još nisu počeli, jama je privremeno osigurana tako da učenici na nastavu više ne dolaze na vlastitu odgovornost. 

Ravnateljica Đurđica Babić izjavila je jutros kako je 29. prosinca prošle godine završila sanacija građevinske jame i stvoreni su uvjeti da se učenici vrate na nastavu. "Cijelo prvo polugodište djeca su putovala u Cernu i Županju i to isključivo u poslijepodnevnu smjenu, a putovanje i poslijepodnevni rad skratili su im vrijeme za igru i učenje tako da ni uspjeh na kraju prvog obrazovnog razdoblja nije bio onakav kakav smo očekivali", rekla je ravnateljica Babić.

Gradnja nove školske dvorane u Babinoj Gredi zaustavljeno je nakon iskopavanja građevinske jame i to zbog nedostatka novca i problema u kojima se našao izvođač radova. Problem traje od 2014. godine, a zbog nesigurnosti učenici su prebačeni u susjedne škole. Ministarstvo obrazovanja najavilo je kako će na proljeće biti izabrana nova tvrtka koja će sagraditi sportsku školsku dvoranu prema nekadašnjim planovima.

Trenutačno se nastava tjelesnog odgoja održava u privremenim prostorima, u školskom holu, i djeca i nastavnici s nestrpljenjem očekuju gradnju dvorane.

Danas su ipak sretni što sigurno mogu ići na nastavu u svoju školu i ne moraju putovati autobusima.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.