Hrvatski radio

Radio Osijek

Babysteps program u Osijeku

24.02.2023.

13:09

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Babysteps Osijek

Babysteps Osijek

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Poticati motorički razvoj bebe od rođenja, pružiti pomoć djeci s neurorazvojnim odstupanjima, maksimalno razviti senzoriku i svih 7 osjetila - neke su od zadaća danas otvorenog Babysteps centra u Osijeku. Prva ustanova te vrste na istoku Hrvatske otvorila je vrata svog sjedišta u Waldingerovoj ulici, a ponuđene sadržaje u programu Radio Osijeka predstavile su Tamara Pudić i Ivana Štedul.

U Osijeku od danas senzo-motoričke radionice pod nazivom BABYSTEPS program, koji je autorski koncept Ivane Štedul i jedini koncept poticanja ranog razvoja kroz fizio i radnoterapijske postavke u cijeloj Republici Hrvatskoj. Glavni cilj BABYSTEPS senzo-motoričkih radionica za bebe je maksimalno poticanje motoričkih, kognitivnih, socijalnih i emocionalnih vještina bebe kroz pomno odabrane razvojne aktivnosti.

Za dobrobit razvoja djece sa određenim teškoćama, kao što su hipotonus, hipertonus, distoni sindrom i tortikolis, ali i djece urednog motoričkog razvoja, šaljem Vam tekst o sebi, kao osobi koja program donosi u Osijek, kao i više detalja o samom programu kako bi što više ljudi osvjestili o važnosti ranog razvoja, motorike, senzorike, emocionalnog, socijalnog i intelektualnog razvoja, koji su međusobno jako povezani i važno je svaki od njih uzeti u obzir pri radu sa djecom i njihovim roditeljima.

Ali i kako bi oni koji su već osvješteni o važnosti poticanja ranog razvoja znali da u Osijeku kreće jedna takva priča gdje će sa svojim djetetom moći sudjelovati u programu koji je do sada prošlo preko 10 000 djece.

/ priopćenje organizatora/

Babysteps Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.