Hrvatski radio

Radio Osijek

Badnjak u Osijeku- radijski prijenos polnoćke

24.12.2015.

10:42

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je Badnjak i spomendan praroditelja Adama i Eve. U poslijepodnevnim i večernjim satima služe se male polnoćke. Prva je Božićna misa polnoćka, a u pojedinim župama pola sata prije polnoćke ispunjen je glazbenim ili molitveno - meditativnim programom.

Katolička Crkva i kršćani koji Božić slave prema gregorijanskom kalendaru slave Badnjak, dan priprave koji prethodi sutrašnjoj svetkovini Božića, rođenja Isusa Krista. Nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić, predvodit će misu ponoćku u đakovačkoj katedrali koju će izravno prenositi Hrvatska-radio televizija na 1. programu HTV-a. U osječkoj konkatedrali ponoćku će predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić. Radio Osijek izravno će prenositi ponoćku iz Kapucinske crkve u Osijeku. Odmah nakon polnoće iz osječke konkatedrale moći ćete poslušati i snimku ovogodišnjeg koncerta "Tiha noć u Vukovaru". 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.