Hrvatski radio

Radio Osijek

21:57 / 01.02.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Bager oštetio cjevovod, bez vode ostala brojna mjesta Vukovarsko-srijemske županije

Mjesto oštećenja vodovoda uz autocestu

Mjesto oštećenja vodovoda uz autocestu

Foto: FB Vinkovački vodovod i kanalizacija / -

Stanovnici brojnih mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostali su večeras bez opskrbe pitkom vodom zbog oštećenja Regionalnog vodoopskrbnog cjevovoda kojim se iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima opskrbljuje više od 100.000 stanovnika te županije.

Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije izvijestili su kako je Regionalni vodoopskrbni cjevovod oštećen uslijed radova na krčenju kanala uz autocestu Lipovac Zagreb, i to neopreznim rukovanjem građevinskim strojem.

Ekipe Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije odmah po dojavi izašle su na teren te pristupile sanaciji kvara.

Trenutno se rade iskopi i stabilizacija terena kako bi se mogao utvrditi točan razmjer štete te pristupiti sanaciji cjevovoda, navodi se u priopćenju.

Zbog kvara odmah su bez vode ostali korisnici u Babinoj Gredi, Bošnjacima, Posavskim Podgajcima, Gunji, Drenovcima, Rajevom Selu, Strošincima, Soljanima, Gradištu, Cerni, Šiškovcima, Rokovcima, Andrijaševcima, Slakovcima, Srijemskim Lazama, Komletincima, Privlaci, Jarmini, Gabošu, Markušici, Podrinju, Antinu, Tordincima, Korođu, Ostrovu te u Županji i Otoku.

Zbog smanjenog tlaka stanovi na višim katovima zgrada u Vinkovcima također su ostali bez vode. Od predvidivo 21 sat bez vode će ostati i grad Vinkovci te naselja Mirkovci, Nuštar, Marinci, Cerić, Ivankovo, Retkovci, Prkovci i Vođinci.

„Radovi na sanaciji kvara trajat će cijelu noć te se nadamo kako ćemo tijekom sutrašnjeg dana uspostaviti normalnu vodoopskrbu u svim navedenim naseljima i gradovima”, navode iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.