Hrvatski radio

Radio Osijek

Baranjski Ferivi polumaraton ove godine novom rutom

12.09.2023.

15:03

Autor: HRT Radio Osijek

Najavljen 8. Baranjski Ferivi polumaraton

Najavljen 8. Baranjski Ferivi polumaraton

Foto: HRT / Radio Osijek

Uvelike traju pripreme i prijave za 8. Baranjski Ferivi polumaraton koji će se održati u subotu, 23. rujna u Parku prirode Kopačkom ritu sa startom i ciljem na Prijamnom centru. Kako smo doznali na konferenciji za novinstvo, polumaraton se ovoga puta neće održati kod dvorca Tikveš, jer je to šumsko područje pa se zbog mjera suzbijanja afričke svinjske kuge takva masovna okupljanja tamo ne smiju održavati. No, organizatori iz Atletskoga kluba Slavonija-Žito zadovoljni su novom rutom.

„Nova staza je certifcirana, start i cilj svih utrka bit će na Prijemnom centru, a sam polumaraton kretat će se od Prijemnog centra do Kopačeva čijim će glavnim ulicama prolaziti, a zatim će se trkači vraćati do Prijemnog centra i nastaviti Kopačkim ritom, preko pristaništa Sakadaš do mjesta Kozjak gdje je okretište. Dobili smo, naposljetku, atraktivnu i brzu stazu s dosta ravnih dijelova, što trkačima odgovara i moglo bi rezultirati brojnim osobnim rekordima. Utrka građana i štafeta 3x5 kilometara održat će se istom rutom, a dječje se organiziraju na samom Prijemnom centru”, otkrio je tajnik Atletskog kluba Slavonija-Žito Marko Grgurić.

U odnosu na prijašnja izdanja, promijenjena je i satnica pa je početak polumaratona u 10 sati, pola sata kasnije startaju utrka građana i štafeta 3x5 kilometara, a dječje su utrke predviđene za 12 sati. Nakon utrka, organizirat će se i veliko događanje s popratnim sadržajima. Grgurić je najavio da će svi koji će htjeti preuzeti startne pakete to moći učiniti dan ranije u Osijeku, na lokaciji koja će biti objavljena na društvenim mrežama.

Trenutačno je prijavljeno oko 350 sudionika, online prijave otvorene su do 17. rujna, a može se prijaviti i na sam dan utrke. U konačnici, očekuju se između 700 i 800 trkača.

Atletski klub Slavonija-Žito organizira 8. Baranjski Ferivi polumaraton u suradnji s brojnim partnerima, a na konferenciji za novinstvo, uz predsjednicu i tajnika kluba Zvjezdanu Tumu Pavlov i Marka Grgurića, govorili su državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, Ferdo Kraljević iz Ferivija, ravnatelj JU PP Kopački rit Ivo Bašić, načelnik Općine Bilje Željko Cickaj i zamjenik župana Josip Miletić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.