Hrvatski radio

Radio Osijek

Baranjski Ferivi polumaraton u Tikvešu

12.09.2020.

15:03

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

U srcu Baranje, u raju komaraca, u Tikvešu, održan je još jedan uspješan, 5. po redu Branjski Ferivi polumaraton. Najspremniji su kroz najsjeverniji dio Parka prirode Kopački rit trčali 21 i pol kilometar, a nešto manje rekreativci.

Lijepo vrijeme s nešto višim temperaturama za ovo doba godine u Baranju je privuklo više od 500 sudionika 

„Nije nas spriječila ni korona, a uz brojne koji su nam financijski pomogli u realizaciji projekta tu je u osamdesetak volontera. Imali smo oko 500 sudionika, što u polumaratonu, što u ostalim utrkama rekreativaca i djece. Više smo nego zadovoljni! Malo je toplije no što smo očekivali, pa ima komaraca, no pobjegneš na sunce pa ne smetaju.”, rekao je Marko Grgurić tajnik Atletskog kluba Slavonija – Žito, jednog od organizatora utrke.

Park prirode Kopački rit istrpio je više od tisuću ljudi i skoro isto toliko automobila.

„To je jednodnevno događanje tako da vjerujem da to neće umnogome smetati bogatom životinjskom svijetu u nešem parku.”, uvjerena je Rukovoditeljica Odsjeka za promociju i provedbu projekata, Parka Prirode Kopački rit Ružica Marušić.

Kako god bilo, Baranja s druge strane postaje još prepoznatljivija točka na karti Europe i Svijeta. Tatjana Roth pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko – baranjske županije, koja je i dala znak da utrka može početi, rekla je kako ove godine nije bilo stranaca zbog pandemije, no da već slijedeće godine, obzirom na popularnost polumaratona, očekuje sudionike ne samo iz susjednih država nego iz iz drugih dijelova Europe i svijeta.

„Prvi put sam davala znak iz pištolja, ali nije bilo problema!”, rekla je Roth.

Pobjednik polumaratona je Ivan Malek iz Novske, a kod djevojaka prva je kroz cilj prošla Silvia Šimunović iz Atletskog kluba Sljeme. 

Neće se odgoditi ni 15. Festival biciklističke rekreacije Hrvatske – FEBIRE, već slijedećeg vikenda na području Baranje, Vukovara, Belišća i Osijeka, a oni koji stignu danas ili sutra do Kopačeva mogu pojesti jedan sportski fiš.

Galerija
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.