Hrvatski radio

Radio Osijek

Bazen s valovima otvara se 5. kolovoza

04.08.2015.

12:39

Autor: Davor Lončarić / Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bazen s valovima u Bizovačkim toplicama otvara se 5. kolovoza u 9 sati. Oni koji na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti odluče posjetiti Bizovačke toplice, moći će prvi uživati u novoizgrađenom bazenu s valovima.

Više od dvije tisuće četvornih metara vodene površine, što odgovara površini od pola nogometnog ili čak 10 teniskih igrališta, čini ga najvećim bazenom s valovima u Hrvatskoj. Sudeći po velikom interesu medija i korisnika društvenih mreža proteklih tjedana, vijest o otvaranju novog bazena dolazi kao naručena za kupače s ovog područja željne osvježenja i zvuka valova. Iako se bazen otvara na državni praznik, 5. kolovoza primjenjivat će se cijene ulaznica kao običnim radnim danom. Kako smo doznali od direktora Bizovačkih toplica Ivice Bakovića, sustav koji proizvode valove je isproban i spreman za sutrašnje otvorenje: "Očekujemo velik broj posjetitelja jer je riječ o velikoj atrakciji i nečemu nedoživljenim u Hrvatskoj. Bazen je dimenzija 180 puta 40 metara, a dubine od 180 centimetara u najdubljem dijelu, pa do nule na samom ulazu. Valovi su originalni kao na moru, a ima ih različitih veličina i intenziteta." - rekao je Baković i dodao kako će bazen raditi sve do studenoga jer će se voda grijati sukladno vanjskoj temperaturi, a u ljetnom razdoblju temperatura vode je 25 Celzijevih stupnjeva. Iz Bizovačkih toplica se zahvaljuju brojnim radnicima koji su naporno radili te gostima na razumijevanju tijekom izvođenja radova na ovom posebnom bazenu, koji će nedvojbeno učvrstiti poziciju Bizovačkih toplica kao jednog od najprepoznatljivijih turističkih brendova Slavonije i Baranje.

Izgradnja ovog bazena impresivne veličine samo je prva od tri faze investicijskog ciklusa koji su iz Sunce koncerna d.d. najavili odmah nakon kupnje Bizovačkih toplica u lipnju 2014. U Bizovačkim toplicama trenutno se također gradi nova zgrada lječilišta, koja će imati 60 soba. Omogućit će gostima na terapiji potrebnu udobnost dok koriste blagodati bizovačke termalne vode za svoj oporavak. Otvorenje lječilišta očekuje se u jesen ove godine. Treća faza investicijskog ciklusa odnosi se na rekonstrukciju i opremanje hotela Termia, u kojem će se nadograditi dodatnih 30 soba. Početak rada obnovljenog hotela očekuje se za Novu godinu 2016. Čitav projekt investicija u Bizovačke toplice realizira se na površini od 31.521,25 m2 , a ukupno iznosi oko 120 milijuna kuna, od čega se 100 milijuna odnosi na nova ulaganja. Plan je u sljedećih godinu do dvije udvostručiti broj zaposlenih, s trenutačnih 60 na otprilike 120 zaposlenih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.