Hrvatski radio

Radio Osijek

Beli Manastir: Otvoren prvi hostel – Pelmonostor

12.10.2017.

12:08

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu programa Dana kulture i gospodarstva Mađara u Hrvatskoj u Belome Manastiru otvoren je prvi hostel u Baranji, Pelmonostor,u kojemu može odsjesti 40 osoba. Namijenjen je učeničkim i turističkim skupinama koje će po popularnoj cijeni smještaja ugošćivati Mađarsko kulturno društvo.

 U hostelu su na dva kata dvije peterokrevetne sobe- po jedna sa sedam i osam kreveta, jedna s trinaest te dvije sobe sa po jednim krevetom za voditelje u potkrovlju, a svaki kat ima zajednički sanitarni čvor. Novi belomanastirski hostel – Pelmonostor, u vlasništvu Mađarskog kulturnog društva, odnosno tvrtke Pelmonostor d.o.o. namijenjen je učeničkim i turističkim skupinama.

Kako ističe direktor tvrtke, Tamaš Najbauer, hostel može ugostiti četrdeset osoba. Ističe kako je cijena noćenja s doručkom 100 kuna bez pristojbe.

 

 

 

Primijetili smo kako u Belom Manastiru i cijeloj Baranji nedostaje takva vrsta smještajnih kapaciteta. Naš je hostel idealan za veće skupine ljudi, poput kulturno-umjetničkih društava, sportskih klubova, kazališnih družina, učeničkih ili nekih drugih ekskurzija i slično. Za sada nećemo primati skupine manje od pet gostiju – nastavlja, dodajući kako je do otvaranja hostela došlo najviše zbog novčanih razloga.

Po njegovim riječima, vremena su takva da će se za udruge izdvajati sve manje novca, pa je Mađarsko kulturno društvo turistički objekt uredilo javnim radom svojih članova. Okupljenima je na otvorenju hostela čestitao zamjenik župana Goran Ivanović, te zamjenica gradonačelnika Belog Manastira  Ivana Bandov Paulić i direktor Ureda TZ Baranje Matej Perkušić.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.