Hrvatski radio

Radio Osijek

Beli Manastir proslavlja Dan grada

11.11.2021.

18:53

Autor: Neven Knežević

belimanastir.hr

belimanastir.hr

Foto: - / -

Blagdan je Svetog Martina zaštitnika Belog Manastira. Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada na kojoj je gradonačelnik Tomislav Rob vijećnicima i gostima predstavio planove razvoja, ali se osvrnuo i na postignute rezultate

Prioritet u sljedećem razdobolju je daljnji razvoj poduzetništvo i dovršetak koridora 5C, rekao je pozdravljajući okupljene gradonačelnik Tomislav Rob. Osim toga, kako je rekao, plan je nastavak provedbe urbane aglomeracije, izgradnja stadiona, te infrastrukture za mlade. U planu je izgradnja novog središta grada koju će financirati mađarska Vlada, te izgradnja i opremanje dječjeg vrtića. 

Odličnu suradnju Grada sa Osječko - baranjskom županijom istaknuo je župan Ivan Anušić, te kazao da je Beli Manastir središte Baranje, a izgradnja obilaznice i koridira 5C dodatno će osnažiti njegov položaj.  

Obilježavanje Dana grada počelo je prošloga tjedna smotrom zborova, sportskim natjecanjima, te kulturnim i povjesnim sadržajima. Nastavit će se sutrašnjom izložbom o kardinalu Alojziju Stepincu, a u danima koji dolaze obilježit će se 100 obljetnica gradskog kina, a gradsko kazalište uključit će se u obilježavanje Europske noći kazališta. 

Tomislav Rob i Ivan Anušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.