Hrvatski radio

Radio Osijek

Belišće ipak Buriću

16.06.2013.

21:15

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDSSB-ov saborski zastupnik Dinko Burić, prema neslužbenim rezultatima ponovljenih izbora, novi je gradonačelnik Belišća.

Burić je, kaže bio siguran u svoju pobjedu, poručuje da će biti gradonačelnik svih Belišćana te da ga čeka puno posla, a prioritet svih prioriteta je stvaranje uvjeta za nova radna mjesta. Huisov komentar nismo uspjeli dobiti, a preko glasnogovornika je samo poručio da će to učiniti nakon 48 sati, što upućuje na to da će uložiti prigovor.
Podsjetimo, prije dva tjedna, u drugom izbornom krugu pobjednikom je, sa samo jednim glasom prednosti, bio proglašen HDZ-ov kandidat Dinko Huis, no Ustavni je sud prihvatio prigovore HDSSB-a i odredio ponavljanje izbora na dva biračka mjesta s 1800 birača. Za Burića je jučer glasovalo 707 birača, dok je HDZ-ovom kandidatu Dinku Huisu povjerenje dalo 646 Belišćana, a kada se ti rezultati dodaju drugom izbornom krugu, Burić ima prednost od 40 glasova.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

19 h

FEBIRE

FEBIRE