Hrvatski radio

Radio Osijek

Belišće: "Pannonia Academy" do nedjelje domaćin mladima iz cijele Hrvatske

15.12.2017.

22:36

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu konferencije gradskih savjeta mladih "Pannonia Academy" - Belišće i Osijek do nedjelje će biti domaćini Koordinacije savjeta mladih Hrvatske. Na trodnevnoj konferenciji ispunjenoj brojnim predavanjima i panel raspravama, te posjetom Vukovaru, sudjelovat će mladi iz 20-ak hrvatskih gradova.

"Pannonia Academy" u Belišću je  sinoć u Gradskoj vijećnici otvorio gradonačelnik Dinko Burić.
Direktor Lokalne razvojne agencije Grada Belišća Mario Marolin, predsjednik Koordinacije savjeta mladih Hrvatske Ante Škrobica i predsjednik gradske Koordinacije savjeta Belišća Igor Paloh ističu važnost skupa. Konferencija se nastavlja drugog dana odlaskom predstavnika Koordinacije gradskih savjeta mladih u posjet Vukovaru te odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.
Istog dana u  Osijeku u prostorima Ekonomskog fakulteta održat će se panel-rasprava „Hrvatska u svijetu od samostalnosti do danas“ s početkom u 16 sati.

Svoj dolazak na panel raspravu potvrdili su: zastupnik u Europskom parlamentu Jozo Radoš, zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić predsjednik Odbora za vanjske poslove u Hrvatskom saboru dr.sc. Miro Kovač,Damir Pejaković suvlasnik tvrtke Patrinus d.o.o, Vanja Miličević direktor Valpovačkog poduzetničkog centra i direktor Lokalne razvojne agencije Grada Belišća Mario Marolin.
Trećeg dana Konferencije održat će se izborna skupština na kojoj će Koordinacija gradskih savjeta mladih RH izabrati novo vodstvo te izmjene i dopune statuta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.