Hrvatski radio

Radio Osijek

13:45 / 17.12.2020.

Autor: Radio Osijek

Besplatna kastracija mačaka za građane slabijeg imovinskog stanja

foto:Udruga Devet života/HRT

foto:Udruga Devet života/HRT

Foto: - / -

Provodi se u suradnji s Udrugom Devet života, veterinarskom ambulantom „Dr. Dolittle" i Gradom Osijekom do kraja godine i namijenjena je građanima slabijeg imovinskog stanja .

Kako bi se ostvarilo pravo na besplatnu kastraciju jedne mačke potrebno je zadovoljiti uvjet prijavljenog prebivališta na području Osijeka, uz dokaz da se radi o nezaposlenoj osobi ili umirovljeniku s mirovinom do 2.000 kuna. Nužnost provođenja ovakvih akcija i potvrdu teze kako se zapravo radi o spašavanju života, naglasila je u programu Radio Osijeka predsjednica Udruge Devet života Mirta Salopek Kotromanović:

Moramo prihvatiti činjenicu da smo promijenili načine živote ovih životinja. Prekobrojnost mačaka nikako nije dobra za njihovu populaciju, nije dobra za ljude, uostalom kao i ostale životinje koje žive u gradu. U svemu tome moramo se vratiti na "početne postavke" kako bismo brojnost vratili u granice prirodnog i primjerenog. Nažalost, priroda ovaj problem rješava puno okrutnije i to raznim bolestima jer mačja populacija je, pokazuje se, sve bolesnija. S druge strane, urbana sredina nerijetko utječe kroz teže ozljede, bolesti i trovanja. Stoga prevencija broja kao i kastracija na kraju će sigurno rezultirati boljim i zdravijim životom mačaka kao vrste, rekla je Salopek Kotromanović.

Zainteresirani za besplatnu kastraciju i sve potrebne informacije trebaju se javiti u inbox Facebook stranice Udruge Devet života ili na mail adresu : udruga.devet.zivota@gmail.com .

Više o temi poslušajte u javljanju naše "leteće ekipe"

Udruga Devet života javljanje

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.