Hrvatski radio

Radio Osijek

Besplatni internet u osječkim tramvajima i autobusima

06.11.2017.

11:47

Autor: Radio Osijek /DL

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U vozilima Gradskog prijevoza putnika u Osijeku može se odnedavno i surfati, i to besplatno! Dovoljno je imati pametni telefon i aktivirati bežični internet, odgovoriti na anketna pitanja i trajno dobiti pristup internetu tijekom vožnje.

Osijek je postao grad u kojem građani uslugu gradskog prijevoza u svim tramvajima i autobusima mogu upotpuniti korištenjem besplatnog interneta.  Dovoljna je prijava mobilnim uređajem na hot spot, kako bi se korisnik povezao s mrežom, te dobio pristup internetu.

Korisnici javnog gradskog prijevoza u Osijeku svakodnevnu rutinu odlaska i povratka na posao, fakultet, u školu ili na neko drugo odredište, mogu upotpuniti bezbrižnim surfanjem internetom u svim vozilima GPP-a. Riječ je o konceptu besplatnog interneta, koji omogućava istodobno spajanje 100 i više korisnika, bez zagušenja i usporavanja, pri 4G brzinama od 20 pa čak do 150 megabita, po svakom pojedinom vozilu. 

Rezultat je to dvogodišnjeg nastojanja da se uz pomoć klijenata – oglašivača,  zadovolji višegodišnja potreba korisnika javnog prijevoza za ovom uslugom. Od dosadašnjih 30-tak % pokrivenosti, u suradnji s tvrtkom – partnerom Mediaking j.d.o.o., GPP je sada osigurao potpunu pokrivenost svojih vozila besplatnim internetom, čime je zaokružen prije dvije godine započet projekt uvođenja ove usluge u vozila javnog prijevoza.

 


To je bila i tema današnjeg javljanja Samira Klasičeka u Jutarnji program Radio Osijeka voditeljici Tanji Bosanac. Poslušajte. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.