Hrvatski radio

Radio Osijek

Besplatni program sportske „akcije” za srednjoškolce

30.09.2021.

12:50

Autor: Radio Osijek

foto: GD Osijek Žito

foto: GD Osijek Žito

Foto: - / -

Gimnastičko društvo Osijek Žito u suradnji s Osječko-baranjskom županijom započinje s provedbom projekta sportske rekreacije namijenjenog osječkim srednjoškolcima .

Cilj je, ističu organizatori, kroz niz besplatnih treninga u listopadu animirati srednjoškolce s područja grada Osijeka kako bi se okušali u programima treniranja koji se nude u Sokol Centru i na taj način sport učine dijelom svojih redovnih izvannastavnih aktivnosti.

Promociji projekta, kao vrhunski sportaš, pridružio se Robert Seligman: - Drago mi je da su srednjoškolci prepoznati za ovu vrstu projekta u trenutku kada im je on potreba, kada se formiraju kao osobe. Moja velika podrška i vjerujem da će se mnogi odazvati, pronaći sebe i proširiti vidike u sportskom smislu, rekao je Seligman.

Treninzi će biti organizirani kroz četiri listopadska termina u dvorani Sokol Centra:
• 5. listopada 2021. (utorak) – 20h
• 8. listopada 2021. (petak) – 20h
• 12. listopada 2021. (utorak) – 20h
• 15. listopada 2021. (petak) – 20h

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na sljedećem linku 

Projekt: „Promocija zdravlja kroz bavljenje sportskom rekreacijom među srednjoškolcima s područja grada Osijeka“ financira Osječko-baranjska županija: - Definitivno nam je zadaća raditi na omasovljenju sporta. Za razliku od nešto mlađih, srednjoškolce je puno teže uključiti u sport i iz tog razloga pozdravljam inicijativu GD Osijek Žito. Neizmjerno je važno uspostaviti sustav bavljenja sportom od malih nogu do umirovljeničke dobi jer je to unaprijeđenje i javnog zdravlja, naglasila je Tatjana Roth pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport.

Više o temi poslušajte u nastavku:

Ivana Maltašić Projekt GD Osijek Žito

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.