Hrvatski radio

Radio Osijek

Besplatni teniski kamp za djecu

23.07.2019.

13:40

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Na teniskim terenima u Borovu naselju u Vukovaru počelo je četvrto izdanje besplatnog teniskog kampa za djecu. Nakon prošlogodišnje iznimno uspješne godine, kamp ove godine okuplja još veći broj djece.

Inicijator Tenis kampa Vukovar je Dino llečić, rođeni Vukovarac koji je za vrijeme rata morao emigrirati u Švedsku. Dino, i sam bivši tenisač, krenuo je s inicijativom koju su podržali Tenis klub Borovo te drugu godinu za redom Zaklada Marin Čilić.
Sportsko druženje u Vukovaru predviđeno je za djecu između 8 i 15 godina. Kamp završava u subotu, 27. srpnja. Kako servirati, igrati forehand i backhand djeca uče od profesionalnih trenera, a ujedno se druže sa svojim vršnjacima te novim i starim prijateljima. Izvrsna vijest je da su se kampu ponovo pridružila djeca iz Vukovarskih leptirića, a riječ je o djeci s poteškoćama u razvoju.
Ove godine djeca treniraju pod iskusnim mentorstvom teniskih trenera Petera Lindgrena i Liše Skeppsedt iz Švedske, Sare Johannson iz Austrije, Josipe Bek i Pere Cvitkovića iz Hrvatske te samog Dina llečića i njegovog brata Denisa. "Jako se veselim novom izdanju teniskog kampa i druženju s djecom. Sport je ključan za zdravlje djece, ali i izvrstan medij za širenje poruke fair playa i zajedništva", - izjavio je Dino llečić, voditelj teniskog kampa te je dodao: "Želio bih se zahvaliti i sjajnim suradnicima na ovom projektu - Zakladi Marin Čilić, Teniskom klubu Borovo i svim teniskim trenerima. Siguran sam da će zbog sjajne energije ljudi koji stoje iza ovog projekta ovo biti najbolje izdanje kampa do sada."
Jedan od ciljeva ovog besplatnog teniskog kampa je približiti sport djeci te ih motivirati da se aktivno bave tjelesnom aktivnosti tijekom cijele godine. No, širenje zajedništva i važnosti timskog rada jednako je bitan cilj ovog projekta. Kako u kampu sudjeluju i djeca s poteškoćama u razvoju i djeca različitih narodnosti, upravo je sport najbolji medij koji ih povezuje, briše sve granice među njima, te ih uči zajedništvu i važnosti timskog rada, naglasili su organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.