Hrvatski radio

Radio Osijek

Besplatni zagrljaji uz poruku Svi smo mi jedno

06.12.2017.

13:10

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječani su na središnjem gradskom trgu mogli dobiti besplatan zagrljaj i to u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih udruge Interaktiva koja provodi projekt međunarodne razmjene mladih "Svi smo mi jedno".

Tjedan dana gosti udruge Interaktiva su mladi iz Grčke, Makedonije, Litve, Turske i Poljske a ciljevi su razmjene iskustava vezanih uz ljudska prava i migracije, edukacija mladih o aktivnom građanstvu te kako aktivno sudjelovati u promociji zaštite ljudskih prava, upoznavanje mladih s ključnim dokumentima kojima je zaštita ljudskih prava garantirana svakom ljudskom društvu,  i poticanje mladih na interkulturalni dijalog i međunarodnu suradnju, razmjena primjera dobre prakse te stvaranje ideja za nove međunarodne aktivnosti i projekte. 

Udruga Interaktiva osnovana je 2015. godine s ciljem organiziranja aktivnosti kojima se promiču neformalno i cjeloživotno učenje s naglaskom na izvaninstitucionalni odgoj i mobilnost u obrazovanju. Teme kojima se udruga bavi su ljudska prava, nenasilje, razvoj civilnog društva, građanskih vrijednosti i ekološke osvještenosti za građane. Svojim aktivnostima promoviraju europske vrijednosti, suzbijanje svih vrsta diskriminacije te potiču sudjelovanje u međunarodnim suradnjama i prijateljstvima te interkulturnom dijalogu.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.