Hrvatski radio

Radio Osijek

Besplatno do zemljišta u Eko-industrijskoj zoni Nemetin.

21.02.2017.

13:38

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima na konferenciji za novinare u Osijeku predstavio je nove uvjete Javnog natječaja za osnivanje prava građenja na nekretninama u Eko - industrijskoj zoni Nemetin .

Poduzetnicima će se, među ostalim, omogućuiti da građevinsko zemljište dobiju besplatno ako gospodarski objekt izgrade u roku od dvije godine od sklapanja ugovora o pravu građenja ili ako otvore dvadeset i više radnih mjesta.

 "Doradom ovih mjera pojednostavljujemo cijeli proces za investitore, ali isto tako dajemo im dovoljno vremena da odrade potrebne predradnje kako bi došli u posjed zemljišta", istaknula je pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo Kornelija Mlinarević. Pomoćnik pročelnice Srećko Kukić zadovoljan je što će novi uvjeti natječaja poduzetnicima olakšati korištenje sredstva Europske unije. Uz to, komunalni doprinos moći će se plaćati u obrocima. "Svim tim mjerama želimo zaustaviti iseljavanje", zaključio je gradonačelnik Ivan Vrkić: "Kao nekad u Srednjem vijeku kada su se otvarala i zatvarala vrata grada, naširoko želimo otvoriti vrata našim partnerima, a zatvoriti onima koji imaju namjeru otići iz Osijeka. To možemo učiniti samo ako im omogućimo da žive i rade u svome gradu. Ovo su modeli gdje vi gotovo za nula kuna možete dobiti zemljište i gotovu infrastrukturu". Gradonačelnik je na konferenciji za novinare rekao kako se prošle i pretprošle godine iz Osijeka iselilo 10 tisuća ljudi, ali je u istom tom razdoblju, prema podacima MUP-a, Osijek dobio 11 tisuća novih stanovnika, a to su, rekao je, podaci koji ohrabruju.

Javni natječaj za osnivanje prava građenja na nekretninama u Eko-industrijskoj zoni Nemetin koji obuhvaća module "Olakšice i poticaji vezani za pravo građenja/kupoprodaja" te "Obročna otplata komunalnog doprinosa" u dnevnim će novinama biti objavljen u subotu, 25.velječe.   

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.