Hrvatski radio

Radio Osijek

Bespovratna sredstva poduzetnicima u Belom Manastiru

23.05.2019.

16:47

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Belome Manastiru danas je potpisano devet ugovora ukupne vrijednosti 17 milijuna 600 tisuća kuna o dodjeli bespovratnih sredstava za razvoj poduzetništva u tom gradu, koja se većim dijelom osiguravaju iz fondova Europske unije.

Ugovore je s ministricom regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijelom Žalac i ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislavom Petricem potpisalo osam poduzetnika i belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob.
Ugovori su vrijedni 17,6 milijuna kuna od čega su 14,2 milijuna kuna sredstva Europske unije i važan su dio projekta Slavonija, rekla je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, te je naglasila da zajedničkim radom na terenu možemo svi zajednički profitirati, ali prije svega naši poduzetnici, na čemu će ustrajati i dalje te gledati da što više sredstava upravo uložimo u gospodarstvo.
Grad Beli Manastir dobio je bespovratna sredstva za Kuću baranjskog kulena. Uz poduzetnike, ovo je jedan od najljepših projekata, istaknuo je gradonačelnik Tomislav Rob.
"To znači da ćemo dobiti jedan brendirani kvalitetni proizvod kojeg nema na tržištu, a europska sredstva osim u infrastrukturu uložiti u prepoznatljiv proizvod. Tu je Udruga proizvođača baranjskog kulena, partner Belje koji je sudjelovao u stručnom dijelu onoga što nam je potrebno da bi proizvodnja i tehnologija bila dobra, a projekt Europskim bespovratnim sredstvima i sredstvima Grada Belog Manastira iznosit će 12,6 milijuna kuna," naglasio je gradonačelnik Rob.
U pet pilot projekata u gradove Beli Manastir s općinom Darda, Vukovar, Petrinju, Benkovac i Knin intervencijskim planom uloženo je milijardu kuna što je izniman doprinos za nerazvijena područja i samo na takav način možemo iznjedriti bolje projekte i ostanak stanovništva na tom području.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.