Hrvatski radio

Radio Osijek

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Grad Osijek

21.12.2020.

12:16

Autor: Radio Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Članovi Izviđačkog kluba Javor danas su Betlehemsko svjetlo donijeli u osječku Gradsku u pravu, gdje ga je zamjenici gradonačelnika Žani Gamoš predala Monika Feher .

"Zahvaljujući našim Javorovcima i izviđačima Slavonskog hrasta, Betlehemsko je svjetlo i ove godine sretno stiglo u naš grad. Advent u koji smo ušli prije četiri tjedna vrijeme je koje simbolizira ljubav, nadu, iščekivanje i radost, a sve to u ime gradonačelnika Ivana Vrkića, Grada Osijeka i svoje osobno želim Osječankama i Osječanima. Želim i da se nagodinu vidimo i uživamo u onim dobrim starim vremenima kada se uživo možemo družiti i slaviti, i Božić i blagdane koji su pred nama", poručila je osječka dogradonačelnica.
Ove godine zbog pandemije koronavirusa predstavnici austrijskih izviđača nisu mogli otići u Betlehem pa je Svjetlo upalila devetogodišnja Maria Khoury iz Betlehema. U Tel Aviv odnio ga je kamerman Walid Kamar iz Jeruzalema, a u Austriju je proslijeđeno zrakoplovom. U Linzu su Svjetlo preuzeli izviđači iz Austrije, koji su fenjere sa Svjetlom raznosili prema susjednim državama gdje su ih na granicama preuzimali izviđači i prenosili dalje do sljedeće granice te u gradove, ustanove, vjerske institucije i domove. Izaslanstvo hrvatskih izviđača, koje su činili Monika Feher i Karlo Tomašković, u nedjelju 13. prosinca Betlehemsko svjetlo preuzelo je od slovenskih skautskih kolega na graničnom prijelazu Bregana. Paljenje i podjela Betlehemskog svjetla mira podsjeća da je zadaća svih širiti mir i dobro među ljudima, a Feher je danas kazala kako je izuzetna čast što su i ove godine unatoč specifičnoj situaciji uspjeli donijeti Svjetlo u Gradsku upravu i grad Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.