Hrvatski radio

Radio Osijek

Betlehemsko svjetlo u Osječko-baranjskoj županiji

19.12.2022.

12:18

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Betlehemsko svjetlo u Osječko-baranjskoj županiji

Betlehemsko svjetlo u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Nakon što je u nedjelju, plamenom svijeće koji se pronosi iz Betlehema, upaljena četvrta adventska svijeća ispred osječke konkatedrale, predstavnici Saveza izviđača Osječko-baranjske županije u ponedjeljak su Betlehemsko svjetlo mira, radosti i dobrote donijeli i u sjedište Osječko-baranjske županije.

Donošenje Betlehemskog svjetla kao simbola mira, ljubavi, dobrote radosti i nade u Hrvatsku već 30. godinu organizira Savez izviđača Hrvatske. Primio zamjenik župana Josip Miletić te je upriličeno prenošenje plamena na svijeću koja će obasjavati ove prostore u blagdanskim danima: "Hvala lijepa izviđačima što su i ove godine donijeli Betlehemsko svjetlo u zgradu Županije i što se već 30 godina nastavlja ova lijepa tradicija. Neka radost novorođenoga Isusa Krista obasja sve njih i njihove obitelji. Isto tako im želim čestitati na radu u ovoj godini i zaželjeti puno uspjeha u radu u novoj 2023. godini", rekao je dožupan Miletić te iskoristio prigodu čestitati Božić: "Prije svega želim svima da Božić provedu u obiteljskom raspoloženju i spoznaju radost novorođenoga Isusa Krista, te da njihove obitelji u novoj 2023. godini budu uspješne."


Izaslanstvo izviđača predvodio je predsjednik županijskog Saveza Antun Šimić - Šima: "Betlehemsko svjetlo svake godine iz Betlehema dolazi u Beč, u kojem se sastaju predstavnici europskih izviđačkih saveza i prenose ga u svoje zemlje. Svjetlo je već 30. godinu zaredom došlo iz Beča u Zagreb, iz Zagreba u đakovačku katedralu, pa u osječku katedralu. Donosimo svjetlo mira, ljubavi za sve ljude poštenja, lijepog suživota i slično", rekao je Šima koji je već 63 godine izviđač: "Trenutačno je u Osječko-baranjskoj županiji oko 300 aktivnih izviđača, dok je ih u mojoj mladosti u Slavoniji bilo između 15 i 25 tisuća. Danas ih je u cijeloj Hrvatskoj oko 4.000."

Zamjenik župana Josip Miletić i predsjednik županijskog Saveza Antun Šimić Šima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.