Hrvatski radio

Radio Osijek

Bez filtera – novi projekt neformalne inicijative mladih Mladforma

07.10.2020.

10:45

Autor: Amoreta Bajto

fotografija iz pozivnice organizatora

fotografija iz pozivnice organizatora

Foto: - / -

Mladforma kreće sa stvaranjem trenda novog online aktivizma – poticanjem mladih angažiranih pojedinaca koji će kreirati medijske poruke te pokušati stvoriti novu vrstu utjecaja na vrijednosni sustav među mladima. U suradnji s Kulturnim centrom organizirana je prva interaktivna radionica.

Bez filtera je projekt koji skreće pažnju na mogućnost pametnog, aktivističkog, angažiranog i kritičkog influensanja, a okupit će mlade od 15 do 30 koji svojim angažmanom žele raditi na promociji ljudskih prava, medijske pismenosti, kritičkog mišljenja, zaštite okoliša i kvalitetnog odgoja i obrazovanja.

U suradnji s Kulturnim centrom, koji je ustupio prostor, organizirana je prva interaktivna radionica s članovima i ostalim zainteresiranim podržavateljima Mladforme. Na radionici se raspravljalo o izazovima s kojima se susreću mladi i o mogućim rješenjima koje mogu ponuditi kao odgovor. U sklopu projekta organizirat će se i edukacija o medijskoj pismenosti i kritičkom mišljenju mladih, a koju će provoditi mladi stručnjaci i članovi koordinacijskog odbora Mladforme. Nakon provedene edukacije sudionici projekta kreću s realizacijom predloženih rješenja u zajednici koristeći različite društvene kanale i platforme (intervencije u zajednici, online kampanje i sl.)

Projekt Bez filtera sufinanciran je sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.