Hrvatski radio

Radio Osijek

Bicikl vozi - Hrvatskoj pomozi!

13.07.2015.

09:36

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna ženska biciklijada kroz Hrvatsku - "Bicikl vozi - Hrvatskoj pomozi! " krenula je danas iz Osijeka. U pet dana 11 djevojaka odbiciklirati će oko 1000 km i pritom posjetiti pet hrvatskih gradova: Osijek, Zagreb, Rijeku, Zadar i Split, odnosno udrugu Dodir u Osijeku, podružnicu saveza Centra za rehabilitaciju Dodir iz Zagreba, te Centre za rehabilitaciju u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Udruga Biciklistice Hrvatske organizira humanitarnu žensku biciklijadu kroz Hrvatsku pod sloganom ''Bicikl vozi – Hrvatskoj pomozi'' koja će se održati od 13. do 17. srpnja 2015. Povezivanjem cenatar u Hrvatskiom gradovima žele pomoći onima kojima je to potrebno te skrenuti pozornost na važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću, ali i ustavno pravo svakog čovjeka na zdrav život i očuvani okoliš. Svakom bi Centru u znak zahvalnosti za sudjelovanje u humanitarnoj biciklijadi poklonili stacionarni bicikl, koji će im poslužiti za rehabilitaciju, te osnovne životne potrepštine bez koji niti jedan centar za rehabilitaciju ne može kvalitetno funkcionirati.

     

Biciklistice koje će nastupiti : Primjerice, udruga Dodir osim gluhih i slijepih osoba, okuplja više osoba s djelomičnim oštećenjem vida – kojima su prijeko potrebna povećala, kao i nagluhe osobe kojima su potrebni aparati sa zvučnom i svjetlećom signalizacijom. Udruga poziva tvrtke, tijela/institucije koje podržavaju ovu humanitarnu akciju, ali i žensku inicijativu za promicanje zdravog načina života, da svojim sponzorstvom / financijskom podrškom omoguće ostvarenje ovog plemenitog cilja. 

                                       

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.