Hrvatski radio

Radio Osijek

Bicikliranjem do druženja i zdravijeg života

09.09.2018.

15:02

Autor: Neven Knežević

foto: Radio Osijek

foto: Radio Osijek

Foto: - / -

Savez sportske rekreacije "Sport za sve" Osječko baranjske županije u suradnji s Hrvatskim savezom sportske rekreacije i Športskom zajednicom Županije organizirao je 13. Hrvatski festival biciklističke rekreacije. Tristotinjak rekreativaca vozilo je do Zlatne grede u Parku prirode Kopački rit

 

Tristotinjak biciklista rekreativaca krenulo je u subotu iz Belišća, Beloga Manastira i Osijeka prema krajnjem odredištu u edukacijskom centru u Zlatnoj gredi u Parku prirode Kopačkom ritu. Hrvatski festival biciklističke rekreacije - FEBIRE je sportsko rekreacijsko - turistički i kulturni projekt namijenjen svim generacijama, pa su se na prvom ovakvom okupljanju zaljubljenika u vožnju biciklom mogli vidjeti i mladi i stari, pa i cijele obitelji. To je bio i cilj. Proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života, te potaknuti najmlađe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom i korištenje te vrste prijevoza u svakodnevnom životu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.