Hrvatski radio

Radio Osijek

Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“

23.06.2022.

15:38

Autor: HRT Radio Osijek

Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“

Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

I ove se godine vozi tradicionalna biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“, a čiji su sudionici tijekom prijepodneva, nakon polaska iz Vukovara, pristigli i u Osijek. 

Osamnaesto je ovo izdanje karavane u kojoj je ove godine na put dugačak 500 kilometara krenulo 25 biciklista, a u na Trgu Ante Starčevića doček su im priredili članovi Gradskog saveza za sportsku rekreaciju „Sport za sve”. "Svim Hrvatima koji žive u Sloveniji ova karavana ima veliko značenje još od 2003. godine kada smo prvi put krenuli na ovaj put. Svatko je na svoj način pomagao Vukovaru, a mi sportaši smo mu na svoj način odlučili odati počast te ujedno povezati i domovinu i državu u kojoj živimo. Cijela ideja se odvija oko datuma 25. lipnja jer su na taj datum i Slovenija i Hrvatska obilježavale dan svoje državnost” pojasnio je Milan Pavelić, voditelj karavane te predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana. Vozi se u tri etape: prva je Vukovar – Đurđevac, druga Đurđevac – Samobor te treća Samobor – Ljubljana, a ukupno će proći kroz 15 gradova(11 hrvatskih i 4 slovenska). 

Sudionik ove tradicionalne karavane je već godinama i Marijan Cerar iz slovenskog grada Škofja Loka „Ovo mi je već peti ili šesti put da sudjelujem i baš mi je drago da smo se nakon tri godine ponovno uspjeli okupiti. U Osijek nam je uvijek drago doći, jer smo uvijek sjajno dočekani” poručio je Cerar.


Uz članove Gradskog saveza za sportsku rekreaciju „Sport za sve” bicikliste je na središnjem osječkom trgu dočekao i proslavljeni gimnastičar i predstavnik gradskog Odsjeka za sport Robert Seligman. 

Galerija
Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek
Pred biciklistima je put dugačak 500 kilometara, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio OsijekProći će kroz ukupno 15 gradova, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.