Hrvatski radio

Radio Osijek

Biciklističke staze u općini Antunovac

11.03.2021.

12:19

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Projektom je riješena problematika nedostatka biciklističke infrastrukture te je otklonjena opasnost sudjelovanja biciklista u prometu, koji su se dosada bili primorani kretati kolnikom ili pješačkom stazom.

Projekt Biciklističke staze Općine Antunovac počeo je u rujnu 2019. godine. Sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Urbane aglomeracije, ITU mehanizma, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna je vrijednost projekta preko 4 milijuna kuna, od kojih je gotovo 3,5 milijuna bespovratno. Projektom je bila predviđena izgradnja preostalih dviju faza biciklističke staze u naseljima Antunovac i Ivanovac, ukupne duljine 4,1 km. Građevinski radovi izgradnje biciklističke staze privedeni su kraju, staze su propisno označene i trenutačno je u pripremi podnošenje zahtjeva za izdavanjem uporabne dozvole.

U idućem će se razdoblju uz novoizgrađene biciklističke staze postaviti odgovarajuća urbana oprema, koja će biti javno dostupna. Realizacijom projekta izravno se podiže životni standard lokalnog stanovništva, doprinosi se i smanjenju emisije stakleničkih plinova uslijed zamijene automobila biciklom te se utječe na povećanje broja biciklista i dostupnost javne prometne infrastrukture.

Planirani završetak projekta bio je ožujak 2022. godine.

Za web Tubanjski

Ana Mitar i načelnik Antunovca Davor Tubanjski, foto: HRT/Radio Osijek

Ana Mitar i načelnik Antunovca Davor Tubanjski, foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.