Hrvatski radio

Radio Osijek

Biljana Borzan nova savjetnica osječke Gradske uprave

04.05.2018.

11:25

Autor: Radio Osijek / Hina

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Europarlamentarka Biljana Borzan bit će posebna savjetnica Grada Osijeka za promicanje vrijednosti i specifičnosti grada i regije u kontaktima s predstavnicima zemalja Europske unije, rekao je na konferenciji za novinare u petak gradonačelnik Ivan Vrkić.

Na konferenciji za novinare Vrkić je rekao da je imenovanje Borzan na savjetničku dužnost bio: "normalan i logičan slijed jer svojim aktivnim sudjelovanjem kao jedna od najuspješnijih europarlametnarki i predstavnica grada Osijeka, Borzan je postala svojevrsni brend u aktivnom kreiranju europskih politika. Htio sam povezati njene osobne vrijednosti s činjenicom da dolazi iz našeg grada i da naš grad ima koristi od onoga što je bitno za mogućnost promicanja interesa Osijeka u EU i europskim politikama", kazao je osječki gradonačelnik i dodao kako od eurozastupnice Borzan očekuje da se, uz svoje aktivnosti, povremeno koncentira na ono što je od posebnog interesa za lokalnu zajednicu, na područjima gdje postoji sinergija između gradskih potreba i onoga u čemu ona svojim političkim i parlamentarnim djelovanjem u EU može pomoći.

Borzan je Vrkiću zahvalila na pozivu da formaliziraju dosadašnju neformalnu suradnju, istaknuvši kako će ovu dužnost obavljati bez naknade, jer drži da su svi Osječani koji imaju bilo kakva znanja ili sposobnosti, kojima gradu mogu dati određeni doprinos, dužni staviti ih na raspolaganje: "Smatram da to trebamo učiniti svi mi Osječani, koji smo tu odrastali, koji smo ovdje zasnovali obitelji, a evo i moja djeca danas odrastaju ovdje i naravno da želim da imaju najbolji grad za život. U šumi informacija koje su važne za funkcioniranje nekog grada i privlačenje sredstava EU fondova, potrebno je imati pravovremenu i točnu informaciju, i znati gdje se obratiti, što zna biti vrlo teško, ako nemate predstavnika u institucijama EU. U tom smislu stavljam na raspolaganje sve mogućnosti koje imam", poručila je Borzan.

Osječki gradonačelnik Vrkić nedavno je i predsjednika HNS-a, također Osječanina, Ivana Vrdoljaka, imenovan savjetnikom osječke Gradske uprave za razvoj, investicije te odnose s Vladom Republike Hrvatske i državnim institucijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.