Hrvatski radio

Radio Osijek

Bilje - Za biciklističku i dvorac 11,5 milijuna kuna

30.10.2020.

13:57

Autor: Željko Kovačević

Ivana Plaščak, ravnateljica Kulturno - razvojnog centra Općine Bilje (foto Ž. Kovačević)

Ivana Plaščak, ravnateljica Kulturno - razvojnog centra Općine Bilje (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

U biljskom Vatrogasnom domu predstavljeni su projekti Biciklističko-pješačka staza Biljska cesta i dokumentacija za obnovu Dvorca Eugena Savojskog. Riječ je o projektima koji su većinom sufinancirani sredstvima Europske unije.

Projekt Biciklističko-pješačka staza Biljska cesta sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kroz Operativni program konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti 9.276.721,34 kuna od čega odobrena bespovratna sredstva iznose 7.469.169,05 kuna.
Projekt Izrada projektno-tehničke dokumentacije za obnovu Dvorca Eugena Savojskog sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti 2.216.000,00 kuna od čega odobrena bespovratna sredstva iznose 1.883.599,98 kuna.
"Od 36 kilometara biciklističkih staza na kojima se radi u osječkom okruženju na ovaj Biljski dio otpada nešto više od 4 kilometra i mogu vam reći da projekt ide odlično. Kada govorimo o dvorcima, neće se obnavljati samo onaj Eugena Savojskog u Bilju već i onaj u Tikvešu. To su dva od 8 dvoraca koji će se obnavljati na području Osječko -  baranjske županije", rekao je ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislava Petric.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.