Hrvatski radio

Radio Osijek

Bitka s koronavirusom nije gotova - 6 novozaraženih

08.05.2020.

11:45

Autor: Radio Osijek//TM

Bitka s koronavirusom nije gotova  - 6 novozaraženih

Bitka s koronavirusom nije gotova - 6 novozaraženih

Foto: - / -

Od 147 testiranih, šest osoba je od jučer pozitivno na koronavirus, izvijestio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Goran Ivanović i dodao: "Bitka s koronavirusom nije gotova što pokazuju i današnji rezultati. Odgovornost je na svima nama, a šest novozaraženih je opomena."

Dvije novooboljele osobe su s područja Našica, a ostali iz Osijeka, Marjančaca, Popovca i Švajcarnice.
Na području županije ukupno je 136 zaraženih, dvije se osobe od jučer vode izliječenima, tako da su od izbijanja epidemije od COVID-a19 oporavljene 103 osobe. U Kliničkom bolničkom centru Osijek liječi se 12 osoba, jedna je na respiratoru. Povećan je i broj osoba u samoizolaciji, kojih je sada 220, s tim da je jučer 20 osoba izašlo iz samoizolacije, a pod tu mjeru stavljeno je 30 kontakata novopozitivnih. Obavljena je 41 provjera osoba kojima je određena mjera samoizolacije i utvrđeno je kako nije bilo kršenja.
Ivanović je posebno pojasnio jedan od novih pozitivnih nalaza. "Od sinoć imamo jedno dijete u Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje koje je pozitivno na koronavirus. Riječ je o djetetu koje je prema hitnom postupku izuzeto iz obitelji i smješteno u Dom prije dva tjedna, po prijemu je testirano i tada je test bio negativan. Dijete nije imalo simptome bolesti, ali je prema propisanim protokolima smješteno u samoizolaciju. O djetetu su se brinuli odgojitelji koji nisu imali kontakt s drugom djecom. Danas je dijete bilo naručeno na testiranje prije izlaska iz samoizolacije, no jučer je dobilo temperaturu i odmah je testirano, a nalaz je bio pozitivan. Dom Klasje uradio je prijem i smještaj djeteta prema epidemiološki propisanim pravilima i druga djeca koja su smještena u Domu nisu ugrožena", rekao je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite. Potvrdio je kako je pozitivan nalaz na koronavirus bio i kod jednog pacijenta, kojeg su u KBC-u pripremali za operativni zahvat, tako da je odmah prebačen na Odjel za infektologiju.
Koronavirus jučer je otkriven kod dviju Našičanki. Kako javlja Hina, riječ je o 72- godišnjoj pacijentici  s lakšim respiratornim simptomima i 28-godišnjakinji koja zasad nema simptome zaraze. Stariju pacijenticu na testiranje je poslao obiteljski liječnik, dok je mlađa testirana u sklopu prijeoperativne pripreme. Obje su na kućnom liječenju.

obz-corona-karta-01.jpg

obz-corona-karta-01.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.