Hrvatski radio

Radio Osijek

Bizovačke toplice u zakupu

18.10.2013.

14:04

Autor: Hina/Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka Salve Regina Marija Bistrica, koja djeluje u sastavu koncerna Sunce, zakupila je Bizovačke toplice, a počet će djelovati u tom kompleksu od 1. studenog.

Koncern Sunce zakupio je Bizovačke toplice na godinu dana, a ugovorom između vlasnika tog koncerna Jake Andabaka i Bizovačkih toplica u stečaju najam bi se mogao produljiti na još godinu dana, doznaje se od stečajnog upravitelja Bizovačkih toplica Duška Zeca.

Odboru vjerovnika stigle su tri ponude na natječaj za zakup koji se odnosi na hotel Termiju, kupališni kompleks Aquapolis te pansion Stari hotel Sunce, a odbor je na jučerašnjem ročištu na Trgovačkom sudu u Osijeku prihvatio prijedlog stečajnog upravitelja da se ugovor o zakupu sklopi s tvrtkom Salve Regina Marija Bistrica d.o.o. Zagreb.

Mjesečni zakup iznosit će 25.000 kuna (plus PDV), a zakupac će uložiti milijun eura za nužne zahvate i popravke na objektima.

Zakupac će zadržati 37 radnika koji trenutačno rade, a bude li potrebe za više djelatnika zapošljavat će se radnici iz Bizovca i Osječko-baranjske županije.

Koncern Sunce u zakup je uzeo i lječilište, tvrtku kćer Bizovačkih toplica, koja nije u stečaju. Zakupac će zadržati brand i ime Bizovačkih toplica te, kako se doznaje od stečajnog upravitelja, nastaviti raditi na trajnom rješenju za toplice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.