Hrvatski radio

Radio Osijek

14:15 / 14.05.2021.

Autor: Radio Osijek/TM

Bjelica: "Sada se borimo samo za imidž"

Bjelica: "Sada se borimo samo za imidž"

Bjelica: "Sada se borimo samo za imidž"

Foto: - / -

Do kraja sezone hrvatskog nogometnog prvenstva ostale su još samo dvije utakmice. U subotu će Bijelo-plavi odraditi posljednje gostovanje ove sezone – na stadionu u Kranjčevićevoj u 19,05 igraju protiv Lokomotive.

NK Osijek je pobjedom protiv Šibenika u utorak osigurao drugo mjesto na ljestvici, s 12 bodova prednosti ispred trećeplasirane Gorice i time postigao najbolji prvenstveni rezultat u klupskoj povijesti Osijeka, no momčad lovi još jedan rekord ove sezone, onaj o broju gostujućih prvenstvenih pobjeda. Bijelo-plavi su stali na devet uzastopnih gostujućih pobjeda pa subota može dovesti do novog rekorda i nove pobjede u završnici povijesne sezone.
"Lijepo je opet pobijediti, onda i sve što se nakon toga događalo ima veću dimenziju. Zadovoljan sam zadnjom utakmicom, načinom na koji smo igrali i kako smo pobijedili. Momčad pokazuje visoku razinu kvalitete igre, morala i karaktera u situaciji kada se ni za što ne bori osim za svoj imidž. Siguran sam da će do kraja prvenstva za to zaslužiti čistu desetku", rekao je uoči susreta 35. kola HNL-a trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica: "Siguran sam da ćemo ovaj kraj sezone odigrati na najkvalitetniji mogući način. Mi imamo svoju računicu, želimo pobjede, poboljšati sve ove rekorde koje smo ostvarili i postaviti još više letvicu za sljedeću sezonu, da nam bude još teže to popraviti. U igri je šest bodova, želimo dvije pobjede.
O Lokomotivi i treneru Samiru Toplaku ima puno pohvala. "Fokusirani smo na Lokomotivu koja se sa Samirom Toplakom značajno podigla, pobijedila neke važne utakmice. Momčad su koja je spoj iskustva i mladosti, s jako dobrom energijom u zadnje vrijeme i zasluženo su pobijedili sve utakmice u zadnje vrijeme. Ali mi gledamo na sebe, želimo uspjeh zbog nas samih jer nakon osam mjeseci napornog rada zaslužujemo završiti sezonu na najbolji mogući način", rekao je Bjelica i podsjetio kako se među rekordima koje je Osijek ove sezone popravio nalazi i onaj o broju osvojenih bodova u jednoj sezoni.
"Teško je bilo prognozirati koliko ćemo bodova osvojiti ili koliko će nam biti dovoljno za ovo što smo ostvarili. Moram napomenuti da u zadnjih nekoliko sezona nitko osim Dinama nije ostvario broj bodova koji imamo sada, zaostatak Osijeka za Dinamom zadnjih sezona nije nikada bio tako mali i neznatan, a isto tako ni razlika prema Hajduku i Rijeci nije bila tako izražena u korist Osijeka. Broj bodova je teško na početku prognozirati, fokusirani smo uvijek na prvu sljedeću utakmicu, a na kraju podvlačimo crtu i vidimo gdje nas je takav način razmišljanja doveo", zaključio je trener Osječana Nenad Bjelica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.