Hrvatski radio

Radio Osijek

07:22 / 08.09.2015.

Autor: Stjepan Filipović

Blagdan Rođenja blažene Djevice Marije

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnji dan, Crkva slavi spomendan Marijinog rođenja. Blagdan Rođenja BDM crkveni je god u Višnjevcu. Svete su mise u 7, 9, 10 sati i 30 minuta, 16 (hodočasnička) i u 19 sati.

II. vatikanski sabor uči: S Marijom, uzvišenom kćeri Sionskom, poslije čekanja obećanja ispunjavaju se vremena i ustanovljuje se nova Ekonomija, kad je sin Božji od nje uzeo ljudsku narav, da otajstvom svoga tijela oslobodi čovjeka od grijeha.
U Božjem obraćanju zmiji Marija je proročki označena već na prvim stranicama Svetog pisma:- Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: 'on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu' (Post 3.15).
Marijinim rođenjem započinje nova povijest spasenja. Nju naviješta prorok Izaija kad govori: 'Evo začet će Djevica i roditi Sina, i nadjenut će mu ime Emanuel!' (Iz 7,14). Taj Bog s nama, s Marijom je i u Mariji je od početka. Njene kreposti odražavaju život u Božjoj prisutnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.