Hrvatski radio

Radio Osijek

Blagdanski prijam u sjedištu Županije

18.12.2018.

13:58

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, svečano je primanje održano u sjedištu Osječko - baranjske županije .

Predstavnici društvenog i vjerskog života na području Osječko - baranjske županije pokazuju koliko im je stalo da Županija kao regionalna samouprava mora napraviti ono što nam je, na početku mandata, bio cilj a to je vratiti optimizam na lica naših građana, rekao je zamjenik župana Goran Ivanović te je, opravdavajući izostanak župana Ivana Anušića dodao:
"Župan je danas u Zagrebu, a razlog je što je Osječko - baranjska županija proglašena organizacijom godine po povlačenju sredstava iz fondova za energetsku učinkovitost naših zgrada. Ova se dodijeljuje prvi put i Osječko - baranjska županija dobila ovo prestižno priznanje."
Zamjenik župana ponovio je što je župan Ivan Anušić na jednom prijamu odgovorio novinarima na pitanje što je njegov najveći uspjeh u godinu i pol mandata rekao je da će to biti i njegova trajna zadaća kao župana da vrati osmijeh na lica građana Osječko - baranjske županije, da vraćanjem optimizma vrati gospodarstvo na područje županije, a vraćanjem gospodarstva da Osječko - baranjsku županiju svrstamo na mjesto koje joj pripada, druga smo županija na području Republike Hrvatske i želimo biti predvodnig svekolikog života na ovome prostoru, a Sporazum, kojeg je potpisalo pet županija, zasigurno ide tomu u prilog.
Osječkom imamu Senadu efendiji Heveševiću ovo je prvi prijam te ističe da je to prilika da s prijateljima podijeli radost kršćanskog blagdana Božića. "I mi muslimani dijelimo tu radost sa svojim susjedima te ovu priliku iskoristiti da svim ljudima dobre volje poželimo sve najbolje za Božić, da ga provedu u krugu svoje obitelji uz Božji blagoslov, koji je najpotrebniji u svakodnevnom životu, " rekao je efendija Hevešević.
Čestitajući nastupajuće blagdane Goran Ivanović je naglasio da će Županijska uprava svakim danom gledati da učini korak više kako bi ono o čemu govore bila jednom i realnost u kojoj živimo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.