Hrvatski radio

Radio Osijek

Blagdansko darivanje u Poliklinici Balog

27.12.2019.

11:56

Autor: Amoreta Bajto

fotografija fb stranica Poliklinika Balog

fotografija fb stranica Poliklinika Balog

Foto: - / -

Centar za dijagnostiku i liječenje bolesti oka Balog u suradnji s anonimnim donatorom daruje jedan od najtraženijih zahvata u očnoj kirurgiji: uklanjanje mrene s jednog ili oba oka. Kandidati su Osječani slabijeg imovinskog stanja, u dobi od 30 i više godina, a prijaviti se mogu do 30. prosinca.

"Stvarno smo bili iznenađeni kada nam se jedan mladi sugrađanin obratio s idejom da nekom potrebitom daruje ovaj zahvat", rekao je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka Slaven Balog.

"Prijaviti se mogu osobe slabijeg imovinskog stanja, u dobi iznad 30 i više godina. Pacijent koji ima dijagnozu mrene na jednom oku ili ima na oba oka slabiju vidnu oštrinu, koja se ne može korigirati naočalama. Prijaviti možete sebe ili nekoga tko ne može samostalno riješiti svoj zdravstveni problem. Potrebno je poslati pismo u kojem možete ispričati svoju priču, te obavezno priložiti medicinsku dokumentaciju", dodaje doktor Balog.

Zainteresirani se građani mogu javiti putem mail-a info@poliklinika-balog.hr, putem inboxa  facebook stranice ili jednostavno slanjem pisma na adresu Centar za očne bolesti dr. Balog, I. Gundulića 36b 31000 Osijek.

"Stručni tim će pregledati sve zaprimljene prijave te u skladu sa medicinskim kriterijima izabrati pacijenta za operativni zahvat, a iskreno se nadamo da će ovakve humanitarne akcije u našoj ustanovi postati tradicija ", zaključuje Slaven Balog.

Prijave se zaprimaju u razdoblju od 23. do 30. prosinca, a  prijave će se razmatrati od 31. prosinca ove do 15. siječnja sljedeće godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.