Hrvatski radio

Radio Osijek

Blagi rast novozaraženih u svim slavonskim županijama

14.08.2021.

11:36

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji treći dan za redom po devet novih slučajeva. U Brodsko-posavskoj u protekla 24 sata zabilježeno je 13 novozaraženih. U Požeško-slavonskoj 4 je novooboljelih, dok je u Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj po jedna nova pozitivna osoba. .

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 13 novooboljelih osoba od COVID-19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirana su 2 covid pacijenta. U novogradiškoj bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog posljedica bolesti COVID- 19. Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije nalazi 129 osoba.

U osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata za Osječko-baranjsku županiju obrađeno je 109 uzoraka od kojih je 9 bilo pozitivno na koronavirus. Na bolničkom su liječenu 8 covid pacijenata (u KBC Osijek). U samoizolaciji je 401 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 143 uzorka od kojih su četiri bila pozitivna na SARS-CoV-2- Na tom je području trenutno aktivno 9 slučajeva zaraze – jedna osoba je hospitalizirana, a 8 se nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 86 osoba.

Jedna ženska osoba iz Špišić Bukovice, od 33 testiranih, pozitivna je na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je jedan COVID-19 pacijent.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 268 osoba od kojih je jedna osoba iz Đeletovaca pozitivna na koronavirus. Na bolničkom je liječenju jedan covid pacijent. U sdamoizolaciji je 201 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.