Hrvatski radio

Radio Osijek

Blagoslovljena crkva u Gajiću

03.05.2023.

19:26

Autor: HRT / Radio Osijek

Gajić

Gajić

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Novoizgrađenu crkvu svetih Filipa i Jakova u Gajiću, filijali draške Župe svete Barbare, blagoslovio je đakovačko-osječki nadbiskup, monsinjor Đuro Hranić. Crkva posvećena patronima mjesta, čiji se blagdan svetkuje trećeg dana svibnja, izgrađena je donacijama mještana, ponajviše Udruge "Martinovo brdo". 

Crkva je vrijedna jer je izgrađena od kvalitetnog materijala i duplo je skuplja od prvotno planiranog iznosa. Izgrađena je zahvaljujući dobrim ljudima, donatorima diljem Hrvatske i susjednih zemalja: Bosne i Hercegovine, Poljske, Austrije i Njemačke. Puno su pomogli Konavljani, Međimurci, svi dobri ljudi i tvrtke gdje je predsjednica Udruge Janja Čeliković stekla brojne prijatelje. istaknula je zadovoljstvo što je crkva završena iako je, u početku, protiv njezine izgradnje bila Đakovačko - osječka nadbiskupija. "Dođite u Etno selo Gajić i dođite vidjeti jednu lijepu, malu crkvu svetih Filipa i Jakova," poručila je Janja Čeliković.


Galerija
Nadbiskup Hranić i mještani, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek
Crkva sv. Filipa i Jakova, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek

Janja Čeliković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.