Hrvatski radio

Radio Osijek

Bogata ponuda krizantema na osječkim tržnicama

27.10.2022.

13:09

Autor: Radio Osijek

Krizanteme

Krizanteme

Foto: M.Milas / Radio Osijek

Uoči blagdana Svi svetih Osječani su tradicionalno u potrazi za krizantemama kojima će ukrasiti grobove svojih najmilijih. Zadovoljni su ponudom, a uglavnom i cijenama. Cvjećari pak ističu kako su cijene ostale iste ili su tek simbolično rasle, dok je proizvodnja krizantema poskupjela  za 30 do 50 posto.

Cvjećar Damir Kolarić iz Osijeka pojasnio je kako su rasle cijene cvjetnih lonaca, a Dubravka Gajzer istaknula je kako su rasle cijene zemlje za cvijeće i zaštitnih sredstava, kao i celofana. Dodaje kako su najmanje poskupjele sadnice. Ipak, cijene su ostale na razini prošlogodišnjih i cvjetni se lonci tzv. multiflora prodaju po cijeni od 20,00 do 60,00 kuna. Rezane su krizanteme skuplje i zahtjevnije za proizvodnju pa ih je i manje u ponudi na glavnoj osječkoj tržnici.  Većina kupaca smatra kako je ponuda cvijeća vrlo dobra, a zadovoljni su i cijenama, no ima i onih koji tvrde da se cijene krizantema mijenjaju na dnevnoj bazi te su danas, u odnosu na jučer više za 10,00 kuna.      


Cvjećarka Dubravka Gajzer

Kako kupci komentiraju ovogodišnju ponudu i cijene krizantema?

Cvjećari Ružica Brisuda iz Čepina i Damir Kolarić iz Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.