Hrvatski radio

Radio Osijek

Bogata sportsko-rekreacijsko-turistička jesen

05.09.2022.

13:09

Autor: HRT Radio Osijek

Konferencija za novinare o sportsko-rekreativnim događanjima

Konferencija za novinare o sportsko-rekreativnim događanjima

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

U Osijeku i okolici u rujnu i listopadu održavaju se čak dva svjetska prvenstva - u ribolovu i streljaštvu, što je samo dio sportskih, rekreacijskih, ali i turističkih manifestacija u Osječko-baranjskoj županiji koje su najavljene na današnjoj konferenciji za novinare.


Današnjim treninzima počelo je 68. svjetsko prvenstvo u ribolovu udicom na plovak, a natjecanja su u subotu i nedjelju, kaže predsjednik organizacijskoga odbora Anđelko Martinčević. Ekstremna suša smanjila je količinu vode pa se uz Staru Dravu natjecanja održavaju i na Topoljskom Dunavcu. Sudjeluju 33 državne reprezentacije s oko 500 natjecatelja i 100 sudaca, a očekuju dvije do tri tisuće posjetitelja ovoga vikenda.

Osijek je domaćin Svjetskog prvenstva u streljaštvu od 19. rujna do 12. listopada, nastupit će više od 600 sportaša iz 76 zemalja. Iz Osijeka će ponovno krenuti i Cro race, biciklistička utrka kroz našu zemlju koja starta 1. listopada.

Turizam, sport i zabava međusobno su povezani u brojnim rekreacijskim manifestacijama kao što su Wine&bike tour ovog vikenda u Erdutu, Europski dan sporta, FEBIRE Festival biciklističke rekreacije ili Međunarodni dan rijeke Drave. Trčat će se, voziti bicikl, veslati, jahati, vježbati, ali i uživati u prirodi, eno i gastro ponudi naše županije.

Pratite kalendar sportsko-rekreacijskih događanja, već ovoga vikenda pogledajte natjecanja u ribolovu te na hipodromu, vježbajte uz Aktivnu Hrvatsku i obilježite Hrvatski olimpijski dan.

Poslušajte što su novinarima rekli zamjenik župana Josip Miletić, predsjednik izvršnog odbora 68. svjetsko prvenstvo u ribolovu udicom na plovak Anđelko Martinčević, Robert Seligman uime Grada Osijeka, direktorica TZ Osijeka Tajana Rogulja te glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković.


Miletić, Martinčević, Seligman, Rogulja, Ižaković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.