Hrvatski radio

Radio Osijek

Bogata vikend ponuda u Osječko-baranjskoj županiji

18.09.2019.

12:44

Autor: Radio Osijek / IF

Radio Osijek

Radio Osijek

Foto: - / -

U petak se proslavlja Dan rijeke Drave, kojom u subotu možete ploviti u kanuima u sklopu Panona festa do Erduta u koji će doći i pješaci i biciklisti. Program će navečer nadopuniti glazbeni dio Wine & Bike Toura Erdut. U nedjelju se održava 4. Baranjski Ferivi polumaraton kroz Kopački rit.

Četiri su manifestacije najavljene za vikend u Osječko-baranjskoj županiji pa su predstavljene na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Međunarodni dan rijeke Drave je 23. rujna, no u Osijeku i Sarvašu bit će obilježen u petak, 20. rujna, najavio je ravnatelj Javne uprave za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije Davor Mikulić. Na osječkoj Vodenici organizirane su radionice za djecu te izložba 46 fotografija pristiglih na natječaj "Živjeti s Dravom". U Riječnoj su školi u Sarvašu radionce za djecu o zaštiti prirode, predavanje o zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima te sportske aktivnosti i natjecanja za djecu. Lovačko i ribičko društvo iz Sarvaša predstavit će svoj rad i gastronomsku ponudu. Planirana regata od Osijeka do Sarvaša neće se održati, ali su za građane organizirane vožnje čamcima po Dravi s polazištem kod Vodenice, za što se potrebno unaprijed prijaviti.

Sonja Vuković, predsjednica Udruge Slap iz Osijeka najavila je 8. Panona fest. U petak će se u Dalju održati radni dio festivala, na tematskom forumu naslovljenom "Stvaranje novih vrijednosti u turizmu" raspravljat će se i o objedinjavanju različitih turističkih ponuda i stvaranju turističkih proizvoda.
U subotu se održava Panona relly na kojem se čamcima, pješice ili biciklima odlazi u Erdut. Kreće se iz Osijeka, preko Aljmaša, u Dalj planini je ručak i osvježenje, a na kraju puta kod erdutske kule je zabavni program.

Na Panona fest nastavlja se drugi dio Wine & Bike Toura Erdut koji je bio odgođen zbog kiše. Tako će se u subotu u Erdutu održati glazbeno-vinski, hedonistički program od 18 sati. Erdutska vinarija otvara svoja vrata, organizirana je vođena vinska degustacija, zabavu će omogućiti In Da Sofa program, a od 20.30 na koncertu pod zvijezdama nasupa Elvis Stanić Group.

U nedjelju se trči 4. Baranjski Ferivi polumaraton u Parku prirode Kopački rit, najavila je Stefani Šešum. Više od 350 polumaratonaca startat će u 10.30, u 11.30 krenut će dječje utrke, a u 12.30 utrka građana na 5 km te štafeta 3x5 km. Ukupno se očekuje više od 600 natjecatelja, a za njih kao i za posjetitelje organiziran je zabavni program u Tikvešu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.