Hrvatski radio

Radio Osijek

Bogoslužje u povodu Dana reformacije

25.10.2020.

12:22

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Evangelička crkva ove godine obilježava 500 godina od rođenja Matije Vlačića Ilirika, 490 godina Augsburške vjeroispovijesti i 150 godina od osnutka Crkvene općine Osijek. Svečano zajedničko bogoslužje predvodio je evangelički biskup Branko Berić.

"Nama danas nisu potrebne nikakve nove teze na crkvenim vratima. Potrebno je pažljivo osluškivanje tih Božjih opomena u našoj svijesti. Potrebno nam je vodstvo Božje i duhovna obnova. U želji da riječ Božja bude djelatna i da po njoj živimo i djelujemo u društvu ali i u našim crkvama. Na kraju bih čestitao Dan reformacije svim Evangelicima u Republici Hrvatskoj, svim crkvama reformacije, a svim kršćanima i ljudima dobre volje želim blagoslovljenu nedelju", rekao je biskup Branko Berić.
Uz svećenike i svećenice Evangeličke crkve, bogoslužju su nazočili biskup Reformirane kršćanske kalvinske Crkve u RH Peter Szenn, pomoćni đakovačko - osječki nadbiskup mons. Ivan Ćurić te izaslanik episkopa Osječkopoljskog i baranjskog Miroslav Mišanović.

Branko Berić - dio propovijedi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.